Tilbake

Robofobia

Hva om det viser seg at lærerne dine er roboter? Hva om pappa kidnappes og den eneste som kan redde ham er du? Hva om Oslo mørklegges og terrordroner kommer ned fra himmelen og sprer frykt blant innbyggerne?

Robofobia-serien er spenningslitteratur for mellomtrinnet, spesialdesignet for å skape grøss og leseglede. Det handler om teknologiens farer og muligheter, og hovedpersonen Rikard møter stadig nye farer sammen med sine venner, Tommy og Karen. Jan Tore Noreng, en av Norges beste formidlere, forteller om og leser fra bøkene sine og presenterer universet og personene i serien.

Elevmedvirkning: Elevene engasjeres i samtale, og lærerne oppfordres til å planlegge besøket på forhånd ved blant annet å forberede spørsmål til forfatteren.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Idé/opplegg: Jan Tor Noreng, jan.tore.noreng@gmail.com

Om kunstner / utøver / gruppe

Jan Tore Noreng er født i 1968. Han er utdannet lærer og forfatter. Debuterte i 2011 med «Dødens skole» som ble nominert til Arks barnebokpris samme år. ”Drømmejegeren” kom i 2013. 2014 ble det store grøsser-året, med både «Skyggefødt» (Gyldendal) og «Sluket» (Egmont Kids Media). I 2015 kom «#alfahann» (Gyldendal), som vant UPrisen året etter som beste ungdomsroman. I 2017 kom både en relansert «Dødens skole» og barneboka «Ukjent fare», nå som de to første bøkene i Robofobia-serien. I 2018 kommer den tredje boka i serien, «O.N.D». Forfatteren har stor erfaring i å formidle bøker og leseglede. I 2013, 2014 og 2015 var han skrivelærer på Nordland fylkes skrive- og dramaleir.

Publikumskommentarer

Utmerket! Jan Tore Noreng er rå!Publisert av: Brandsfjord Brandsfjord barne- og ungdomsskole (klasse - Brandsfjord skole) – 15.5.2019 7:58
Flott forestilling. Fanget elevenes oppmerksomhet, og "tok rommet". Spennende og engasjerende!! Publisert av: Odd Magne Lund (klasse - Harran Oppvekstsenter) – 3.3.2020 10:05