Tilbake

Filmproduksjon - fra idé til ferdig film

Møte med regissør og manusforfatter Jade Hærem Aksnes og visning av to av hennes prisvinnende filmer i ulike sjangre: Det lyse mørket (kortfilm/drama) og Et plagieringseventyr (humoristisk informasjonsfilm). Med utgangspunkt i visningen av filmene, vil Jade gå i dialog med elevene om prosessen fra utvikling av idé og manus til ferdig film. Hun vil snakke om både tematikk og produksjon i filmene, om fortellermessige og tekniske valg som ble gjort underveis, om forholdet mellom form og historie/tematikk for å få frem budskapet, og om fellesnevnere og forskjeller i arbeidet med ulike sjangre. Det vil bli vist konkrete eksempler, og elevene vil få god mulighet til å komme med innspill og stille spørsmål.

Film er en kunstform som vi alle har et forhold til, uten at alle vet like mye om prosessen som ligger bak, og dette vil derfor være en god mulighet for elevene til å få innblikk i og forståelse omkring prosessen med å lage film på profesjonelt nivå.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Jade Hærem Aksnes

Om kunstner / utøver / gruppe

Jade Hærem Aksnes er fra Bergen, og er utdannet filmregissør med en Master of Fine Arts in Directing fra American Film Institute i Los Angeles, rangert som en av verdens fremste undervisnings-institusjoner innen film. I tillegg har hun master i medievitenskap og bachelor i film- og tv-produksjon fra Universitetet i Bergen. Jade har skrevet manus til og regissert flere prisbelønte kortfilmer - filmene hennes DET LYSE MØRKET og GOLDEN THREAD har blitt valgt ut til visning ved over 40 internasjonale filmfestivaler i Europa og USA, og har vunnet en rekke priser bl.a. for Beste Kortfilm, Beste Regi og Beste Manus. DET LYSE MØRKET som ble produsert med tilskudd fra Norsk Filminstitutt og Vestnorsk Filmsenter, vant bl.a. nylig pris for “Best International Film” på den Oscar-kvalifiserende HollyShorts Film Festival i USA. Nylig ferdigstilte Jade også kortfilmen KONTROLLØREN med tilskudd fra Vestnorsk Filmsenter, som begynner sin festivalrunde nå. Fra tidligere av har Jade manus og regi på den prisvinnende kortfilmen ENGLESPILL, som ble valgt ut til visning på 11 internasjonale filmfestivaler, og ble kjøpt inn av TV2 og Filmarkivet. Basert på sin filmproduksjon ble Jade tildelt Statens Kunstnerstipend i 2017 og 2015. For tiden arbeider hun med utviklingen av to spillefilmprosjekter som hun har mottatt manusutviklingstilskudd til fra Fond for Lyd og Bilde.  

Publikumskommentarer