trondelag

Tilbud på valg til Videregående skoler

Ketil Hustad @ Trøndelag // 10.05.17

Innen 19. mai kan alle videregående skoler i Sør-Trøndelag velge sitt DKS-tilbud for neste skoleår. 15 produksjoner er lagt ut på valg.

Se hele tilbudet her.

Bestill tilbud her!

 

Makt og avmakt av Antero Hein og Tony Tran (Hein Creations)
I samarbeid med DansiT tilbyr vi en danseforestilling som er produsert med støtte fra hele norden. Forestillingen dreier seg om nordisk identitet.

Aktuelt tidspunkt:
Spilles på Avant Garden, Trondheim og på Storstuggu, Røros i uke 42 og 43. Les mer om produksjonen her.

Bestill tilbud her!

 

 

Vildanden av Henrik Ibsen (Trøndelag Teater)
En av Trøndelag Teaters store oppsetninger høsten 2017.
Trøndelag Teater inviterer til til læreraften torsdag 21. september (prøveforestilling).

Aktuelt tidspunkt:
Aktuelle datoer: tirsdag 26. september kl 11.30 og tirsdag 17. oktober kl 11.30. Les mer om produksjonen her.

Bestill produksjonen her!

 

Newtopia: om filmskaping i fremmede kulturer
Hvordan ender en nordboer opp med å leve i 3 år med en isolert familie dypt inne i jungelen i Indonesia? Er kultursjokket størst når man kommer ned eller drar hjem? Hvordan planlegger man til reiser og filmskaping langt utenfor sivilisasjonen? Kan vi lære noe av tradisjonelle kulturer, og har vi noe å gi til dem? Hvordan lever og tenker jungelfolket? Hvorfor reise langt og lenge for å møte andre kulturer? Dette er spørsmål som Audun Amundsen forsøker å gi eller finne svar på i dette audiovisuelle foredraget. Han kommer til å fortelle en personlig historie med dyptgripende ned- og oppturer om hvordan et annerledes dokumentar prosjekt har blitt til. Elevene kan også få mulighet til å påvirke den kommende dokumentar filmen ved å komme med spørsmål og synspunkter.

Rammer:
3 skoletimer som inneholder fordrag, filmvisning og dialog med publikum. Maks 60 elever. Les mer om produksjonen her.

Bestill produksjonen her!

 

 

 

 

 


Ytringsfrihet for alle?
Gjennom samtaler med elevene kan flere problemstillinger utforskes, f.eks.: trues ytringsfriheten i Norge og verden i dag? I tilfelle hvor og hvordan? Hvor bør grensen gå mellom retten til å provosere og ytringsansvar? Hva gjør Internett og sosiale medier med ytringsfriheten vår?

Rammer:
Foredrag som passer godt i auditiorier. Varighet 60 min. Maks 100 elever. Les mer om produksjonen her.

Bestill produksjonen her!

 

 

 

 

 

 

 


Trøndelagsutstillingen: samtidskunst på 60 minutter
Vi inviterer elevene til Trøndelag senter for samtidskunst for å se Trøndelagsutstillingen, og arbeide i grupper sammen med senterets kunstformidler. Formidlingsopplegget legger vekt på å styrke elevenes visuelle kompetanse og evne til å systematisk beskrive, analysere og reflektere, for så å diskutere rundt tematikk, materiale, det kunstneriske uttrykket og teknikken. Målet er å motivere elevene til samtaler rundt kunstverkene og dermed lære mer om verdien av kreativ virksomhet, kunstneriske uttrykk, refleksjon rundt kunstens betydning i samfunnet og egen kreativ utfoldelse. De vil få mulighet til å diskutere fritt og høre medelever sine ideer om kunst - dette for å lære dem å betrakte forskjellige oppfatninger av et tema, for å danne egne meninger. 

Rammer:
Vises på Trøndelag Senter for Samtidskunst i perioden 23. september – 15. oktober 2017. Maks 30 elever pr besøk. Varighet: 60 minutter. Les mer her.

Bestill produksjonen her!

Rommet i klassen (Oslo Dance Ensemble)
Danseforestilling om syv ungdommer i et klasserom. Ungdom blir ofte sett på som stereotypier av sine medelever, og i blant etterlever de stereotypiene, i et forsøk på å beskytte seg selv og sin status.

Rammer:
Aktuell turnéperiode: uke 36 - 38 - evt vår 2018. Maks antall elever: 300. Varighet: 45 min. Les mer om produksjonen her.

Bestill produksjonen her!

 

Spelemann på taket (Trøndelag Teater)
I samarbeid med Trøndelag Teater har vi gleden av å tilby en av verdens mest populære musikaler. "Spelemann på taket" er en varm fortelling om tradisjon og oppløsning, kjærlighetsvalg og frigjøring.

Produksjonen på Trøndelag spilles våren 2018 og rollelisten er pr i dag ikke klar. Bestill produksjonen her!

Rammer:
Spilles på Trøndelag Teater følgende datoer: 17. 18. 19. april. Alle dager kl 11:30

 

 

 


Trondheim Symfoniorkester
Trondheim symfoniorkester ankommer skolen på formiddagen, laster ut pauker, harpe, basser, celloer og notestativ og gjør oss klar for å gi elevene en kompakt kraftpakke av symfonisk musikk.

Varighet: 30 min

Rammer:
Aktuelt tidsrom: må avtales direkte med Symfoniorkesteret. Konsert varer i 30 min. Bestill produksjonen her!

 


Tjidtjie (mamma) (RohdeAas produksjoner)
Forestillingen handler om en ung samisk kvinne som prøver å forstå og forsone seg med oppveksten sin, på sør samisk internat engang på 1990 tallet i Norge.

Dette er en ny produksjon som gjøres i samarbeid med Nord-Trøndelag Teater, og er oppsøkende på skoler/kulturhus. Det er fire utøvere som kommer: en danser, en joiker, en skuespiller og en trommeslager.

Rammer: Forestilling varer i 60 min. Maks antall elever: 60. Les mer om produksjonen her.

Bestill tilbud her!

 

 

 

 

 

 


Musikk og propaganda
Luftforsvarets Musikkorps og pianist/konfernasier Wolfgang Plagge gir oss en innføring i musikk brukt til propaganda-formål. Dette er et program vi sender ut igjen etter fantastiske tilbakemeldinger fra skolene.

Rammer:
Kan spilles for hele skolen – avhengig av lokalet. Aktuell turnéperiode: vår 2018 - uke 14 - 15, eller uke 4 - 5. Les mer om produksjonen her

Bestill tilbud her!

 


Ferdigsnakka LIVE!
"Ferdig snakka" er et spennende konsept der musikere og poeter presenterer unike arrangement, og der dere som skole/arrangør kan komme med ønsker som meldes inn til produsenten i forkant.

Rammer:
Maks antall elever og lokale bestemmes av skolen i dialog med produsent. Les mer om produksjonen her!

Bestill tilbud her!

 

Ekkokammer 2.0
Trondheim Voices går her i samarbeid med komponist Maja S.K. Ratkje
Ekkokammer handler om hva det vil si å være sanger, og verket stiller spørsmål til det å fysisk ha en stemme og hva vi ønsker å uttrykke med den.

Rammer:
Maks antall elever: 200. Varighet: 45 min. Les mer om produksjonen her

Bestill tilbud her!


Jo Sverre
Jo Sverre er en underfundig og ektefølt visepopsanger som synger på rindaling. Jo Sverre har med få utgivelser allerede rukket å få flere sanger listet på NRKP1 Trøndelag og Møre & Romsdal samt blitt anbefalt på NRKP3 Urørt.

Rammer:
Konserten varer i 60 min. Maks antall elever: 500. Turner våren 2018. Les mer om produksjonen her

Bestill tilbud her!

 

 

 


Superwoman
Prisbelønnet film - og scenekunstproduksjon som handler om det å være stuntkvinne.

Rammer:
Forestilling varer i 45 min. Maks antall elever: 80. Les mer om produksjonen her.

Bestill tilbud her!

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle komponerer
Til skoleutstillingen «Alle komponerer!» inviterer Apparatjik og audiokolor alle skoleelever til å komponere et musikkstykke som baserer seg på elevenes bevegelser i rommet. Bevegelsessensorer og dataprogram forvandler elevenes bevegelser til lyd. Hvordan høres det ut når en person beveger seg gjennom rommet? Høres det annerledes ut enn når tre personer beveger seg der? Når elevene lager et nytt musikkstykke må de koreografere; de må kommunisere og interagere til de er tilfredse med resultatet.

"Som å spille et instrument uten å kunne det" (Sitat fra elev i 8. klasse). Kunstformidler introduserer prosjektet og veileder gruppene. Første del av tiden går på utforsking av lyd ved bevegelse slik at de den siste del av tiden skal forstå hvordan det er å skape egen komposisjon.

Rammer:
Maks antall elever: 15. Varighet: 2 x 45 min. Aktuell turnéperiode: 38 - 48. Les mer om produksjonen her. Bestill tilbud her!

 

Jo Sverre Sande kommer

Jo Sverre Sande kommer